Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Γιατί beeZama?

Σίγουρα θα αναρωτιέστε τι είναι το "beeZama".Δυστυχώς θα σας απογοητεύσουμε,δεν σημαίνει τίποτα. Τίποτα σημαντικό τουλάχιστον, γιατί αν το γράψετε στο google, όλο και κανα λάμα (σσ. παπαριά) θα σας βγάλει...
Το όνομα προήρθε με την μέθοδο ονομασίας του Ντανταϊσμού, ανοίξαμε δηλάδη απλά ενα λεξικό (συγκεκριμένα ενα λεξικό Λατινικών) και πέσαμε στην λέξη "Zama". Zama είναι μία περιοχή της Ιταλίας.Αλλά δυστυχώς αυτό το εύηχο όνομα το έχει πιάσει κάποια καθυστερημένη η οποία δεν έχει κάνει καμία ανάρτηση!Και το χειρότερο? Το blog της είναι ανενεργό απο τον Νοέμβριο του 2004!!
Οπότε αναγκαστήκαμε να βρούμε μια εναλλακτική γι'αυτό το γαμάτο όνομα.Έτσι καταλήξαμε στο beeZama που είναι ένα λογοπαίγνιο ανάμεσα στο bee(=μέλισσα) και την μπυζάμα (αυτο που φοράς για ύπνο),συνδυάζοντας έτσι το καταπληκτικό Zama με μπόλικο χιούμορ και καλή διάθεση.Έλπίζουμε να απολαύσετε το ιστολόγιο μας και περιμένουμε τα σχόλια σας!

Νίκος

5 σχόλια:

  1. Αυτό που λέμε "δημιουργική σκέψη"
    :D :D :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. νίκο βλέπω μπήκες δυναμικά με μία ενδιαφέρουσα ανάρτηση με την κατάλληλη δόση χιούμορ, keep up the good work!
    κάποιες διευκρινήσεις μόνο:

    -η wikipedia μας πληροφορεί πως η Ζάμα βρίσκεται στην Αφρική και όχι στην Ιταλία. (ναι, και εγώ στην Ιταλία νόμιζα οτι είναι αφού αυτό μας είχε πει ο παύλος...)
    -όσο για τον ντανταϊσμό κυκλοφορούν δύο εκδοχές για την προέλευση της ονομασίας dada. αντιγράφω από την ελληνική βικιπαίδεια: "Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει βεβαιότητα σχετικά με το ποιος ανακάλυψε την ονομασία Νταντά ούτε σχετικά με την ακριβή προέλευση του όρου. Πολλοί θεωρούν ότι προέρχεται από τη διπλή ρουμανική κατάφαση (da da) την οποία χρησιμοποιούσαν πολύ συχνά οι Τριστάν Τζαρά και Μαρσέλ Γιανκό (ρουμανικής καταγωγής και σημαντικά στελέχη του Ντανταϊσμού) στις μεταξύ τους συζητήσεις. Ο Χανς Ρίχτερ αναφέρει ότι και ο ίδιος δεν γνώριζε την προέλευση της λέξης ή τον εμπνευστή της. Σύμφωνα με μια δεύτερη εκδοχή, ο όρος ανακαλύφθηκε ανοίγοντας ένα λεξικό στην τύχη"

    υ.γ.1 έψαξα το beezama στο google και δείτε τι βρήκα: http://es-la.facebook.com/profile.php?id=1023653829 μάλλον είναι κάποιος φανατικός αναγνώστης του blog μας και έσπευσε να αλλάξει το όνομα του σε bee Zama, προσέξτε γιατί ο beeZamaισμός εξαπλώνεται...

    υ.γ.2 γιατί σε κάθε ανάρτηση εμφανίζεται αυτό: "Αναρτήθηκε από Ποιοι ειμαστε?" ?

    υ.γ.3 αύριο θα ασχοληθώ περισσότερο με το αξιολάτρευτο ιστολόγιό μας, τώρα έχω να συνθέσω κάτι συναρτήσεις και να βρω μερικούς γεωμετρικούς τοπους...



    α, και υ.γ.4, ο ανώνυμος είναι γνωστός μας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εχμ, ξέχασα την υπογραφή στο προηγούμενο σχόλιο...
    (ωχ, πως θα την κάνω να εμφανιστεί κάτω δεξιά?.., η προεπισκόπηση δε μας τα λέει καλά.. πατάώ το κουμπί δημοσίευση,έλααα...)


    γιώργος*

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. γαμώτο!, anyway, θα δοκιμάσω με τελείες:

    ..........................................γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή