Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Η σημαία, ο τιτανομέγιστος και το ρύζι (+ σεξ και βία)

Ναι, ναι αυτή είναι η πρώτη μου ανάρτηση. Ίσως άργησα λίγο. Βλέπω οι συbloggers πήραν φόρα. "Σύντομα θα βρούμε το ρυθμό μας και θα βομβαρδίζουμε τις οθόνες σας με σούπερ-ντούπερ γαμάτες αναρτήσεις!" λέγαμε στο We are finally transmitting... Σίγουρα πετύχαμε το βομβαρδισμό αλλά είναι όντως σούπερ-ντούπερ? Αντιγράφω από τις αναρτήσεις μας: "1,2,3 ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!", "μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα μπλα ", "ντάρι ντάρι ντάρι,ο λαιμός είν'μαξιλάρι", "{εδώ μπαίνει ολόκληρο το ποστ με τα ρύζια}" ...

anyway,

Αρχικά σκεφτόμουν να γράψω ένα σοβαρό ποστ. Αφορμή για αυτό στάθηκε μια φωτογραφία που έβγαλα προχθές.



Απεικονίζει μια μπουγάδα σε κάποιο μπαλκόνι. Θα μπορούσε να είναι μια καθημερινή σκηνή της ελληνικής πραγματικότητας αν η επιμελής νοικοκυρά δεν άπλωνε μαζί με τα υπόλοιπα ρούχα ένα κυανόλευκο πανί που θυμίζει απίστευτα αυτό που κάποιοι αποκαλούν "ιερότερο σύμβολο της πατρίδας". Θα μπορούσα να σχολιάσω το έθιμο της ανάρτησης της σημαίας στα μπαλκόνια (μάλιστα κάποιοι δεν περιορίζονται στις βεράντες), τις μαθητικές παρελάσεις και γενικότερα τις εθνικές παράτες και να τιτλοδοτήσω το άρθρο με κάποια βαρύγδουπη φράση όπως: "Η εθνική υπερηφάνεια" ή κάτι άλλο φαρμακοειδές (-> βαρύγδουπο, βερμπαλιστικό). Μετά σκέφτηκα πως θα κατηγορηθώ για γκουρμεδοπρολεταριανισμό αν γράψω τέτοια περίεργα εδώ μέσα οπότε θα ασχοληθώ με κάποιο άλλο θέμα.


-Ωραίος ο βαγγέλης. Στην τιτανομέγιστη εισαγωγή χρησιμοποιεί το μικρό της ηλικίας του για να δικαιολογήσει τις βλακείες που θα γράψει. Παράλληλα μας προοικονομεί πως δε θα δείξει οίκτο ("Θα μοιραστώ μαζί σας σκέψεις σοβαρές και μη ,και άλλες καμένες απόψεις...(1,2,3 ΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ![...])  Εμείς οι υπόλοιποι τι θα κάνουμε? Ποια δικαιολογία να επικαλεστούμε για τις αρλούμπες που (σίγουρα) θα γράψουμε?

-Ο παύλος δε σεβάστηκε ούτε την ιερότητα της δεύτερης μέρας λειτουργίας του blog γράφοντας περί ρυζιών και λερωμάτων. Επίσης δεν παρέλειψε να προσβάλλει τους μαμαλάκηδες κάθε λογής περιγράφοντας τον εφιαλτικό συνδυασμό του μονοκοτυλήδονου φυτού της οικογένειας των Ποοειδών (γνωστό και με τη συμβατική ονομασία του --> ρύζι) με σάλτσα, κέτσαπ (!) καθώς και με παγωτό!!


-Ο νίκος μου είπε στο σχολείο πως σκέφτεται να γράψει ένα ποστ για την προέλευση της φράσης σεξ και βία (η οποία συνιστά και μια γενικότερη κοσμοαντίληψη) ή αγγλιστί sex and violence. Λέω να κάνω την αρχή:

sex and violence in popular media, λοιπόν, όπως θα έλεγε και η wikipedia
sex and violence may refer to:
"Sex & Violence", a song by The Exploited from the 1981 album Punk's Not Dead
or Sex and Violence", a Monty Python's Flying Circus episode
γιώργος


1 σχόλιο:

  1. πως βρεθηκες εσυ εδω μεσα σ' ολα τα ρυζια και τον πανικο?

    τα σοβαρα τα εγραψες με τον τροπο σου οποτε μπορουμε να σε κατηγορησουμε για οτιδηποτε, μην ανησυχεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή